Blog Catalog

BlogCatalog.bg е портал за българските блогъри, съдържащ линк директория, класация, агрегатор на съдържанието и олекотен форум. Има Google PageRank 4, но не дава реални линкове.

BG Logs

BGLogs.com е класическа блог директория, предоставяща реални линкове към вашия сайт с Google PageRank 4. Добавянето не изисква задължително поставяне на обратен линк.

Top Blog LogTopBlogLog.com е българската блог класация. Дава истински линкове, а алгоритъмът за определяне на позицията ви е от входящи връзки, бг авторитет и посещаемост.

Дневник БлогосфераRSS агрегатор от онлайн изданието на вестник Дневник. Включването в списъка става чрез молба по имейл адрес, а самото одобряване отнема време. За разлика от някои тук, тази директория има голяма посещаемост.

Капитал МегафонМегафон, отново от Икономедия, издателите на Дневник, отново агрегатор на съдържание, но в сайта на вестник Капитал. Както своя брат, и тук се предоставят реални линкове.

Блогосфера Аз ЖенатаБлогосферата на Аз Жената е ориентиран към жените блогъри в България RSS агрегатор. Включване чрез молба по имейл. Има и функция за създаване на блог в техния сайт, включващ се автоматично в списъка.

Статиите.комСтатиите.ком, директория за статии. Тези от вас, които желаят, могат да публикуват свои творби, всяка от която съдържа линк към вашия профил (и съответно към вашия блог). Ефектно за популяризиране на блог, ако посещаемостта на директорията е задоволителна.

Blogovete.comBlogovete.com, опростена класация на българските блогове, предлагаща реални линкове и получила PageRank 3 от Google.

Благодаря на всеки от вас, който в коментарите добави каквото съм изпуснал.