kreativen.com Какво трябва да знаем, за да изпратим пратка до Америка

САЩ е един от най-големите пазари за международна търговия. Над 60% от американците пазаруват редовно по Интернет, а средната стойност на една покупка е около 1034 щатски долара. Общо 875 милиарда долара се харчат в САЩ годишно за онлайн търговия, а според прогнозите тази цифра ще продължи да нараства. Освен, че предлага доста възможности, американският пазар е и силно конкурентен. На него действат много международни и национални норми и стандарти, които е важно да бъдат спазени, когато се изпращат пратки до САЩ от други страни. Ако тепърва планирате да предложите стоките си в САЩ, направете задълбочено предварително проучване, за да се радвате на успех.

Запознайте се с предпочитанията на потребителите

Добре е да проучите в детайли потребителското поведение на американците. Анализирайте какво най-често купуват, какво ги води при избора, колко време са склонни да изчакат за своята поръчка по Интернет. Ориентирайте добре своите послания и направете максимално точни и подробни описания на продуктите си, преди да предложите пратки до САЩ. Предложете ясни и точни възможности за замяна и връщане на закупеното, това прави клиентите по-спокойни и уверени, когато пазаруват.

Договорете се с куриерска фирма, която е доказала, че може да спазва срокове

За да постигнете успех на американския пазар е нужно да спазвате безкомпромисно всички поети ангажименти към клиентите, в това число и срока за доставка. Проучвания показват, че една от най-честите причини потребители да отказват или връщат своите пратки, е забавяне на доставката. За да избегнете подобна неприятна вероятност за вашите пратки до САЩ, договорете се с надеждна куриерска фирма, която коректно спазва обявените срокове.

Проследимостта на всяка пратка до САЩ е отлична възможност, както за търговци, така и за потребители

Настоявайте пред куриерската фирма, с която ще работите, да ви гарантира проследимост на всяка изпратена пратка до САЩ – от подаването ѝ в куриерския офис, до достигането до крайния клиент. Тази възможност е особено ценна когато стоките ви ще пътуват на дълги разстояния, както е в случая с изпращането на пратки до САЩ. Когато знаете къде се намира вашата пратка и че безпроблемно преминава през всеки етап от доставката, със сигурност ще бъдете по-спокойни.

Опцията проследимост е важна и за клиентите. Когато имат ясна информация когата да очакват заявената от чужбина пратка до САЩ, те могат ефективно да планират времето си, за да могат да я получат, когато пристигне.

Качественото куриерско обслужване е от значение за успех на американския пазар

Когато се опитвате да се наложите на пазар, който е силно конкурентен, от значение е да гарантирате, както качеството на стоките, които предлагате, така и да сте убедени във високото ниво на куриерската услуга, с чиято помощ всяка ваша пратка до САЩ ще достигне до крайния клиент. Освен за коректно спазване на сроковете и проследимост, настоявайте и за различни възможности за разплащане – това също е от значение за потребителите. Помислете и за опаковката на вашите пратки до САЩ. Те трябва едновременно да са леки, устойчиви и изработени от екологични материали. Брандираните опаковки също са своеобразен жест към клиентите, който те ще оценят, още преди да са отворили своята пратка до САЩ. Обърнете внимание на всеки детайл, погрижете се всичко да е на ниво, за да се радвате на доволни клиенти и успех на американския пазар.