Google срещу останалите търсачки

Google доминира в търсенето в повечето страни по света, почти до степен да бъде монопол, особено на английски език. На английски по света 88% от търсенията на настолни компютри са в Google. На мобилните телефони тази цифра е колосалните 96.  Така че, като бизнес с уебсайт, разчитането ви на Google е почти даденост. Успешното SEO не е опция. Това е необходимост. Дигитална агенция Уебстейшън ще ви напътства какви са правилните ви стъпки за достигане на първа страница в Гугъл. Ще ни намерите на София 1040, бул. ”Драган Цанков” 36 или им оставете съобщение на info@webstation.bg.

Как работи Google

Google казва, „ние организираме съдържанието на мрежата.“ Това е чудесен начин да го кажем. Google организира съдържанието на мрежата, за да може да предостави на своите потребители най-добрия отговор на техния въпрос или решение на техния проблем. Можете да разглеждате това като Google като референтна система за цялата информация в мрежата. Той съхранява препратки към всяка страница (и информацията, която тя съдържа) и след това, когато някой поиска конкретна информация, Google може да ги насочи към съдържанието, което най-добре предоставя отговора или решението.

Google се стреми да препоръча най-подходящия отговор от най-надеждния източник в най-подходящия формат за своя потребител.

Съответствие – Google се стреми да намери най-добрия отговор на въпроса, който е разбрал. Това е уместност накратко.

Надежден – Google иска да изпрати своите потребители към съдържание от източник, който е уверен, че ще задоволи своя потребител – надеждна марка или човек, на когото вярва.

Консуматив – Google иска да изпрати своите потребители до вида съдържание, с което искат да се ангажират, във формат, който могат да консумират.

Съответствие на потребителските намерения с наистина полезно съдържание

Ето две неща, които Google трябва да съчетае. От една страна, намерение на потребителя: когато някой търси в Google, той изразява проблем, за който се нуждае от решение. Но те често изразяват този проблем непълно или двусмислено. Google се опитва да разбере какво означават те. Какво е тяхното намерение? Какъв е конкретният проблем, който се опитват да решат?

От друга страна, кое е най-доброто съдържание, което да задоволи потребителя, предвид намерението му – най-точното и най-полезното съдържание в световната мрежа, което надеждно решава този проблем? Google трябва да разбере наличните решения, техните относителни достойнства и целесъобразността им. И за това на практика е SEO.