image0

Фотографският курс ще се проведе в рамките на 4 срещи между 6 и 27 октомври в Студио Варсано

На 6 октомври в Студио Варсано стартира вторият за годината майсторски клас по портретна фотография, воден от Симон Варсано. Майсторският клас е насочен към хора с известен любителски или професионален опит – а основен акцент на курса е изграждането и подобряването на индивидуалния стил на всеки един от участниците.

Програмата на майсторският клас е разпределена в четири срещи, които са практически ориентирани към нуждите и интереса на курсистите в рамките на темите: студиен портрет, портрет в екстериор или на определена локация, групов портрет, репортажен портрет. Композицията и работата със светлината са част от всяка една тема, а важните елементи от техническата страна на фотографията ще бъдат представени чрез работата със студийната и фотографска техника, както и с постпродукцията на снимките. Между отделните срещи се възлага и самостоятелна работа.

„Като фотограф, снимал еднакво дълго аналогово и дигитално, смятам, че е важно да не развиваме консуматорство в начина, по който снимаме. Всеки вече може да направи добре изглеждаща снимка с телефона си. Важното за мен е какво снимаме, а не с каква техника го правим или как можем да го преобразим в програмите за обработка.“ — Симон Варсано

image2

© Simon Varsano

За Симон Варсано:

Симон Варсано започва професионалната си фотографска кариера в Института „Пирогов“ като медицински фотограф. Работи за печатни издания, посветени на културата. По същото време са и първите му снимки като театрален фотограф. След 1989 работи за български документални продукции, както и за френски и италиански филмови продукции.

От 2000 г. насам работи във филмите на американските филмови компании Б.У.Ф.О. и Ню Бояна с водещи режисьори, оператори и актьори от българската, европейската и американската сцена. Симон Варсано работи професионално и в театралната фотография, рекламата и портретната фотография.

image3

© Ива Делчева

Дати на провеждане: 06.10 | 13.10. | 20.10. | 27.10.
от 14:00 до 18:00 ч.
Място на провеждане: ул. Искър 26, София в Студио Варсано
www.simonvarsano.com