Galaxy-S20-screen-plus-punchole-1200x675

Нов доклад от далечна Корея потвърждава слуховете, че Galaxy S21 може да стартира по-рано от очакваното. Съобщава се, че серията ще дебютира през януари 2021 година, а продажбите ще започнат по-късно същия месец. Всъщност това е около месец по-рано, в сравнение с Galaxy S20, но до някои региони устройствата ще достигнат в началото на февруари.

Samsung по традиция разкрива устройствата от серията Galaxy пред MWC, но конгресът, който се провежда в Барселона вече беше отложен за края на юни 2021 година. Източникът, Maeli Business твърди, че ревизираното стартиране на Galaxy S21 е в отговор на продължаващата атака на Huawei. Компанията се стреми да запълни празнотата, оставена от китайския гигант, след търговския спор със САЩ. Samsung иска да си върне титлата на най-голям производител на смартфони в света и ранното пускане на флагманите може да е от ключово значение за това.

Като възможна причина за по-ранния старт, могат да се посочат и слабите продажби на Galaxy S20, след като през май беше съобщено, че серията се представя значително под очакванията, в сравнение с Galaxy S10. Компанията все още не е обявила официално датата на стартиране, но става все по-вероятно да ги видим по-рано от очакваното.