През тази година Motorola пусна множество иновативни смартфони, които се отличават както с дизайна, така и с доста оригинални функционалности. Поредният пример за това е моделът Moto G Pro. Той обединява впечатляващи екстри като тройна камера с изкуствен интелект, собствен стилус за скициране и редактиране на снимки, както и съвременната технология Quad Pixel – на много достъпна цена. Екипът ни получи възможност да тества функциите на устройството, които ще опишем подробно в следващите редове.

 

Макар че моделът попада в средния ценови клас, той е подходящ не само за масовия потребител, а и за собствениците на собствен бизнес. С богатите функционалности на новият Moto G Pro, те спокойно могат да осъществяват дейността си направо през него.

 

Външен вид и дисплей

 

Устройството разполага с голям 6.4-инчов дисплей с Full HD+ и резолюция от 2300х1080 пиксела. Това позволява на потребителите да прекарват приятно свободното си време в игри и гледане на филми, които изглеждат напълно реалистично. Както вече споменахме, предвидена е и възможност за поддръжката на допълнителен стилус, на който могат да се водят бележки, да се рисува, както и да се редактират снимки.

 

Камера

 

Камерата на Moto G Pro също е впечатляваща, тъй като притежава 48 МР основен сензор, с който се правят ярки и детайлни снимки. За това допринася и новата технология Quad Pixel, която комбинира 4 пиксела в 1 за ефективна разделителна способност на снимките от 12 MP.

 

На гърба на смартфона е разположена още една камера, снабдена с 16 МP UltraWide сензор, както и 2 МР макро камера. Благодарение на тях устройството може да прави 4K видео с 30 кадъра в секунда и Full HD клипове с gyro-EIS стабилизация на изображенията.

 

В добавка – Moto G Pro има и селфи камера, която е 16-мегапикселова и използва f/2.0 обектив с поддръжка на HDR видео. Тя прави детайлни снимки, без да се влияе от осветеността.

 

 

Процесор

 

Новият смартфон на Motorola се захранва от Qualcomm Snapdragon 665 процесор, който предлага съчетание между четири Kryo 260 Gold и Kryo 260 Silver ядра с работна честота от 2GHz и 1.8GHz.

 

Пространството за съхранение на данни от 128 GB и както се убедихме сами, то е напълно достатъчно да събере всички любими песни и снимки на дори най-активните потребители. В добавка – моделът разполага с два мощни стерео високоговорители, базирани на технологията Dolby audio, осигуряваща кристално чисто аудио изживяване, подобно на това у дома.

 

За бизнес ориентираните клиенти е предвидена вградена система за разплащания NFC (Near Field Communication), с която могат да се споделят файлове в движение.

 

Батерия

 

Нашите тестове показаха, че батерията, е достатъчно мощна, за да издържи до два дни само с едно зареждане. Освен това тя може да осигури цели 19 часа гледане на филми и 143 часа слушане на любимата музика.

 

 

Цялото ревю е достъпно в технологичния сайт Pixelmedia.bg.