Ето нещо, което не виждате всеки ден – водещи компании, загърбили своите различния, за да работят заедно за напредъка на технологиите в уеб разработката!

Запознайте се с Web Platform Docs. Съвместен проект на големи имена като Microsoft, Apple, Google, Facebook, Adobe, HP, Nokia, Mozilla и Opera, който има за цел да предостави подробна и качествена информация на разработчиците по света за бъдещите уеб стандарти като HTML5 и CSS 4.

Сайтът ще се управлява от W3C (World Wide Web Consortium), и въпреки че основният източник на информация ще бъдат създалите го компании, всеки ще може да допринесе със съдържание на проекта.

„Хората в уеб обществото – включително разработчици на браузъри, както и разработчиците и дизайнерите, имат огромна база от опит и практични знания относно интернет,“ сподели директора на W3C Тим Бърнърс-Лий в свое изявление днес. „Web Platform Docs е амбициозен проект, в който всички участници проявяват дълбок интерес към уеб-а и имат желанието да споделят информация и да си помагат.“