Наблюдаваме как дигиталните средства за комуникация се превръщат в основна част на маркетинговите и рекамни стратегии, вместо тяхна периферия, както бе допреди няколко години – сподели Джеръми Брук, ръководител на отдела за дигитални стратегии и медийни иновации в Heineken.

Брандовете трябва да съдействат автентично и активно с инфлуенсърите и най-влиятелните си фенове, за да разпространяват ефективно положителните послания за своите продукти, Джеръми коментира в интервю пред изданието The Drum.

Отново става въпрос за мобайл

„Мобилните комуникации играт все по-голяма роля в маркетинговата ни стратегия, особено на развиващите се пазари, където те заемат повече от 85 процента от целевата ни аудитория.“ – добави той. „Непрестанно инвестираме в отговорна комуникация във всичките ни социални платформи, търсейки иновативни начини да промотираме социална промяна и отговорна консумация на алкохол сред клиентите ни и техните общества.“

Heineken иска да разбие границите на възможното в дигиталното пространство и маркетоложкият екип на компанията е мотивиран от предизвикателствата, които компанията му среща в желанието си да продължи да бъде призната глобална марка. Компанията работи със стриктни правила, които й помагат да адаптира своя Кодекс за отговорна комуникация в онлайн ерата – подсигурявайки както иновативността на посланията, така и тяхната отговорност.

Вижте цялото интервю @ The Drum →