Лятото винаги се свързва с приятни изживявания. Някои хора нямат търпение то да дойде и причините за това са всякакви. Летните дни са много по-дълги, а температурите значително се повишават. Това е предпоставка да помислим за нашият комфорт в спалнята и най-вече в горещите летни нощи, когато сънят ни понякога е неспокоен заради жегата. Спалното бельо, когато не е подходящо, може буквално да ни вгорчи живота. За летните месеци ще трябва да слагаме по-ефирни и охлаждащи завивки, за да си осигурим по-голямо удобство и по-качествен сън.

Една от най-популярните материи за горещите летни нощи е памукът. Памучното спално бельо е наистина много подходящо за лятото. То се грижи за нашата телесна температура и доста успешно абсорбира влагата от тялото ни. Само бъдете сигурни, че купувате спално бельо от качествен памук. То е винаги меко и гладко на допир, а завивките му са доста леки. Не купувайте изкуствени и синтетични материи през лятото, като акрила например. С тях ще ви бъде още по-горещо и сънят ви ще бъде ад.

Добър вариант е спалното бельо от памучен сатен. Той е направен изцяло от памук. Спалните комплекти, които се предлагат от тази материя са много леки. Те сякаш отразяват светлината от сутрешното слънце.

Хасето е друг подходящ избор, за материя на спално бельо. То също се произвежда от памук, при това – египетски. Платът от хасе е много качествен. Понякога се среща в комбинация от полиестер и памук. Така че, гледайте етикетите, за да знаете какво купувате. Хасето е много мек и гладък плат и с него кожата ви може да диша.

Спално бельо от лен е също подходящ вариант за лятото. Такова бельо се мачка по-лесно, но пък е много здраво.

И накрая, няма как да не споменем коприната. Спалното бельо от коприна е просто прекрасно. Ако сте хора с алергии или нежна кожа – коприната е вашата материя. Нейният ефект е – хладина през лятото и топлина през зимата.

Източник: http://kaymu.bg