8577_232

IP камерите представляват истински възход в технологиите за видеонаблюдение. За разлика от аналоговите и CCTV камерите, IP продуктите притежават далеч по-широк и всеобхватен диапазон на поддържани екстри и функции.

Какво представляват IP камерите?

По същество, IP камерите силно наподобяват компютрите по технологичност и възможности. Те се свързват чрез интернет, което прави достъпа до тях извънредно лесен и предпочитан. Често те са оборудвани със собствен специализиран софтуер. Друг голям плюс е, че преносът на записаните файлове върху който и да е компютър става изключително лесно и опростено, без да са ви необходими каквито и да е било други поддържащи и съпътстващи продукти.

Още един параграф, по който IP камерите печелят безкомпромисно, е високата резолюция. Мегапикселовите устройства предлагат детайлни и ясни изображения и видео, а с помощта на съвременните технологии и необходимият помощен софтуер, всеки кадър би могъл да се превърне в кристалноясна картина, съдържаща безброй детайли и акценти. По този начин вие лесно ще съумявате да „приближавате“ дотолкова, доколкото пожелаете, докато получите ясен и отчетлив образ.

Самите IP камери разполагат с множество функции и настройки, които допълнително ще ви помогнат при възприятието на заснетия образ. Опции като настройка на контрастите, ограничаване или подсилване на белите нюанси, „изостряне“ на изображението само спомагат за това картината да стане по-ясна и прецизна.

Къде намират приложение IP камерите?

IP камерите, като все по-често предпочитано средство за видеонаблюдение, намират широко приложение при множество ситуации.

Много от работодателите предпочитат да наблюдават развитието на бизнеса си именно посредством такива камери. Следенето на произведствения процес и работната обстановка са ключови стратегии по пътя към успешния бизнес.

Обществени места като паркинги са също прекрасно място за монтиране на такъв тип система за видеонаблюдение. На такива места, които предполагат съсредоточаването на голям брой хора и автомобили, инцидентите от всякакъв тип са често явление. В такива ситуации от голяма помощ са видео доказателствата – чрез тях по лесен начин може да се погледне обективно на случилото се и да се предприемат по-нататъшни действия, според зависи от индивидуалността и особеността на създалата се ситуация.

В големите търговски обекти също е наложително оборудването с видеосистеми за наблюдения, отново поради свръхвисокия поток от хора.

С напредването на технологиите, засягащи, разбира се, и видеосистемите, причините всеки да се оборудва с такава стават все повече и повече, а недостатъците стремително се претопяват с всеки изминал ден.