apple-air-tags

Ново Apple устройство може да пристигне следващия месец. След седмици закъснение заради пандемията от коронавирус, Apple най-сетне представи iPhone 12 този месец, по време на събитието така и не видяхме AirTags – аксесоарът за проследяване на местоположението, за който се говори от месеци. Сега известният инсайдър, Джон Просър прогнозира, че той може да пристигне следващия месец:


Подобно на вече съществуващите тракери от марки като Tile, AirTags ще могат да се прикачват към вашите вещи и да се откриват онлайн, или чрез приложението Find Me на Apple. Патенти предполагат, че аксесоарите ще могат да използват както Bluetooth, така и WiFi за проследяване на местоположението, а изтекли рендери сочат кръгла форма, подобна на капачка на бутилка, но точният размер остава неясен. Според патентите AirTags ще разполагат и с вградена батерия и защита от намокряне.

Според някои източници, ще има още едно събитие на Apple следващия месец, когато се очаква компанията да разкрие първите си Mac със собствени чипове и може би именно тогава ще видим и AirTags.