Outdoor Sports Ultralight H30RТехнологиите се променят с бързи темпове, а с тях и нашият начин на живот. Ако преди години челниците например бяха устройства, от които се нуждаеха предимно пещерняците, то днес те се оценяват като много полезни и от хората, спортуващи в парка по тъмно или просто разхождащи се извън града. Технологичната компания VARTA е забелязала тази тенденция и създаде нов ултра лек спортен челник, с който тренировката на открито може да продължи, дори и да се е стъмнило навън.

 

Устройството се нарича Outdoor Sports Ultralight H30R и е изключително удобно за активно спортуващи хора, тъй като има различни режими за светене, водо и удароустойчиво е и може да се презарежда чрез USB. В редакцията получихме възможност да тестваме един такъв челник и резултатът е, че в голяма степен си променихме мнението за този тип фенери. Ето и по-интересните изводи от тестовете.

 

Мощна акумулаторна батерия

 

Челникът се захранва от мощна вградена акумулаторна батерия, която осигурява 21 часа време на работа и както се убедихме – това наистина е така. След като се изтощи, зареждането става само за три часа и половина.

 

Мощен лъч и висока яркост

 

При включване на челника на открито прави впечатление големият обхват на светлинния лъч. Той достига 91 метра, което прави челника подходящ за всякакви ситуации. Яркостта е до 300 лумена.

 

Лек и компактен

 

Спортният челник на VARTA e изключително компактен и лек –  с тегло от едва 47 грама. Можете лесно да го носите в джоба си или във всяка преграда на раница или дори дамска чанта. Това в съчетание с удобната лента за глава позволява той да остане неподвижен дори и при интензивно движение, каквото е тичането на открито или изкачването на стръмен планински склон.

Цялото ревю е достъпно в технологичния сайт Pixelmedia.bg.