PREDATOR-ORION-3000-PO3-630_01 NITRO-50-N50-620_01

Acer днес съобщи, че обновява портфолиото си от настолни гейминг компютри, като се добавят актуализации и подобрения в сериите Predator Orion 3000 и Nitro 50. И двете серии вече са с най-новите процесори за настолни компютри от 11-о поколение Intel® Core™ или серия Ryzen™ 5000 на AMD, графични процесори NVIDIA® GeForce RTX™ 30, като са направени и редица други подобрения.

Настолни гейминг компютри Predator Orion 3000

Predator Orion 3000 (P03-630) е предназначен за геймъри, които търсят най-доброто хардуерно изживяване с платформа mid-tower. С процесор от 11-о поколение Intel® Core™ i7, графика NVIDIA GeForce RTX 3070 и памет с капацитет до 64 GB 3200 Hz DDR4 потребителите могат да правят всичко – да играят, да стриймват и да работят. Производителността нараства допълнително заради новата архитектура на процесора Intel® Core™ i7, която подобрява хардуерната и софтуерната ефективност и осигурява плавна игра, висока честота на кадрите и завладяващ реализъм.

Графичният процесор GeForce RTX 3070 GPU на Predator Orion 3000 е с архитектура NVIDIA Ampere, която е второ поколение RTX архитектура на NVIDIA. Със своите подобрени Ray Tracing Cores и Tensor Cores, новите стрийминг мултипроцесори и високоскоростна памет G6, графичният процесор осигурява необходимата мощ, за да позволи възпроизвеждане и на най-тежките игри. За да се поддържа хардуерът охладен, специално проектираният вентилатор FrostBlade™ с размер 92 х 92 mm има специални патентовани лопатки, които създават както високо статично налягане, така и въздушен поток с висока тяга, за да се гарантира, че Orion 3000 е добре охладен и работи оптимално. Вентилаторът FrostBlade™ има четири RGB светодиода, а потребителите могат допълнително да персонализират вертикалните светещи ивици в предната част на корпуса чрез PredatorSense, специално приложение на Acer, което им позволява да управляват и следят работата на системата, регулират осветяването и скоростта на вентилатора от едно място.

Хардуерните новости се допълват от мрежов адаптер Intel® Killer™ E2600, предоставящ високи скорости със стандарт Wi-Fi 6 и MU-MIMO функционалност, както и от голям брой портове USB 3.2 Gen2 Type-A и Type-C и DTS:X™ Ultra аудио. Predator Orion 3000 също така може да се поръча по избор със страничен панел от закалено стъкло, който едновременно позволява да се вижда хардуерът вътре и в същото време не пропуска външни електромагнитни смущения. С капацитет на твърдия диск до 2 TB PCIe NVMe SSD (1 TB x 2) или до 6 TB HDD (3 TB x 2), се гарантира и много място за съхранение на файлове.

Acer Nitro 50

Серията Nitro 50 (N50-120 [AMD] и N50-620 [Intel]) е предназначена за геймъри, които желаят цялостно по-добро изживяване – по-добър геймплей, допълнителни функции и максимално завладяващо изживяване. Мощните процесори на настолния компютър – серия Ryzen™ 9 5900 на AMD или 11-о поколение Intel® Core™ i7 – са напълно достатъчни и за изпълняване на интензивни, наситени с графика задачи, каквито са например създаване на съдържание и редактиране на видео, за което спомага и графичният процесор NVIDIA GeForce® RTX 3060 Ti. И двата модела Nitro 50 се предлагат с двуканална памет DDR4 с капацитет до 64 GB и работна честота 3200 MHz, две 3,5-инчови гнезда SATA3 за твърд диск (до 3 TB x 2), гнезда за SSD M.2 2280 PCIe NVMe, Wi-Fi 6 със стандарти 802.11ax/ac/a/b/g/n, мрежов адаптер Dragon LAN 1G Ethernet и USB портове 3.2 Gen 2 Type-C и Type-A.

Гейминг компютрите Nitro 50 са с черен метален корпус и поставят високо летвата за геймърите със своята висока честота на кадрите и плавно визуализиране на игрите. Моделите от тази серия могат да се поръчат с вградено устройства за безжично зареждане[ ], което е съвместимо с всички мобилни устройства, поддържащи стандарта Qi. То може да зарежда мобилни телефонни устройства в рамките само на 60 минути, което е по-бързо от стандартно 5-ватово безжично зарядно устройство. Други функции включват DTS:X триизмерен звук, операционна система Windows 10 Home, охлаждане с FrostBlade™, безжична свързаност Wi-Fi 6 и яркочервени светодиоди, за да се поддържа тонусът по време на игра. Софтуерът за управление на системата NitroSense позволява да се следи температурата на процесора и графичния процесор, както и да се регулира скоростта на вентилатора.