Tenda

Двубандовият рутер Tenda RX3 осигурява бърза и стабилна интернет връзка за дома и офиса. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него. 

Висока скорост на трансфер 

Tenda RX3 е съвместим с 802.11n стандарта и е способен да произведе скорост от 450 Mbps при двучестотната си връзка. Както успяхме да се уверим сами, това позволява изключително висока скорост на трансфер на данни, напълно достатъчен за дома и малкия офис. Тествахме устройството с онлайн игрите в група с много играчи, както и с гледане на 4K видео и установихме, че връзката е идеална, без прекъсвания и забавяния.

Tenda-1

Вградена MIMO технология 

Новата MIMO (Multiple-input and multiple-output) технология на Tenda RX3 подобрява производителността на мрежата и позволява работата на повече устройства едновременно. Можете например да настроите домашната си конзола и видеоплейър на 5 GHz, а лаптопа и таблета – на 2.4 GHz. Така ще можете едновременно да сърфирате в интернет и да гледате 4K и Full HD видео или да играете игри онлайн. 

Специален модул за усилване на сигнала 

За безпроблемното възпроизвеждане на HD видео и непрекъснатите multi-player онлайн игри допринася и интегрирания в RX3 модул за подобряване на качеството на сигнала – WLAN 5 GHz. Благодарение на него рутерът осигурява разширено Wi-Fi покритие с по-силен и стабилен сигнал.

Tenda-procecor

Процесор 

Високопроизводителният четириядрен Quad-Core процесор увеличава капацитета на натоварване на мрежата, което допринася допълнително за стабилния Wi-Fi сигнал, високата скорост на връзката, както и намаленото време за реакция. В добавка – устройството притежава BSS Coloring технология, която намалява смущенията в околната среда и по този начин подобрява ефективността на комуникацията. 

Батерия 

RX3 се отличава с дълъг живот на батерията, който се дължи на вградената му TWT (Target Wake-up Time) технология. Благодарение на нея свързаните с рутера устройства се активират само при използване и по този начин се пести енергия. 

Съвременен протокол за сигурност 

Притежателите на RX3 могат да бъдат спокойни за сигурността на своите данни, тъй като рутерът включва най-новия стандарт за защита – WPA3. Той осигурява подобрена защитата срещу опити за хакване на пароли, неоторизиран достъп и друг вид атаки. 

Tenda-2

Управление през мобилно приложение 

Допълнително удобство е, че рутерът може да се управлява дистанционно, посредством мобилното приложение на Tenda. Чрез него можете да контролирате състоянието на вашата Wi-Fi мрежа от всякъде и по всяко време.