buyimg_senseiten_006-2

Sensei Ten е геймърска оптична мишка на SteelSeries, която се отличава с универсален дизайн, висококачествена изработка и подобрена сензорна система. През последните дни имахме възможност да тестваме модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Първи впечатления и дизайн

Първото, което се забелязва в Sensei Ten определено е изчистеният ѝ дизайн и ненатрапчива визия. В същото време обаче моделът притежава типичните за гейминга RGB ефекти и със своята прецизност е способен да отговори на изискванията на всеки запален геймър. Подсветката е ефективна и приятна за окото, макар и ограничена само до зоната на скрола и логото.

SteelSeries Sensei Ten-1

По отношение на дизайна прави впечатление, че той е напълно симетричен. Благодарение на това със Sensei Ten се работи  еднакво удобно както с лявата, така и с дясната ръка. В духа на тази концепция устройството е снабдено с по два програмируеми бутона от лявата и от дясната му страна, които могат да се настроят от софтуера на SteelSeries според индивидуалните предпочитания на потребителя.

Сензорна система TrueMove Pro

Както успяхме да се уверим сами, работата със Sensei Ten е лесна, предвидима и прецизна. Това се дължи на вградената система TrueMove Pro, която разполага със сензор до 18 000 CPI с максимална скорост  450 IPS. Тези характеристики са едни от най-добрите на пазара, което прави мишката подходяща за най-високо ниво професионална игра. Допълнителна гаранция за добро представяне в игрите и електронните спортове е възможността чувствителността на сензора да се променя.

buyimg_senseiten_001

Гарантирани 60 милиона клика

Друго важно предимство дават механичните суичове на основните бутони. С тях, по данни на производителя, могат да бъдат направени 60 милиона клика, което е гаранция за дълготрайна безпроблемна употреба на мишката.

Изградена от висококачествени полимери

Sensei Ten е изградена от висококачествени полимери, които могат да издържат на най-интензивното натоварване. Двойният пружинен механизъм на модела допълнително увеличава издръжливостта и производителността му.

SteelSeries Sensei Ten-3

Допълнителни характеристики

Sensei Ten на SteelSeries работи с кабел и тежи само 92 грама. Това тегло я позиционира в златната среда сред този тип устройства –  нито много лека, нито тежка. По отношение на кабела, чрез който мишката се свързва с компютъра, той е USB, с дължина 2 метра, но не е със сплетено покритие.

Друга отличителна характеристика на Sensei Ten са трите крачета, изработени от специален материал, гарантиращ плавното и безпроблемно плъзгане върху почти всякакви повърхности. Отдолу покритието на мишката е частично прозрачно и полупрозрачно.

В заключение можем да обобщим, че SteelSeries Sensei Ten е универсална мишка с RGB ефекти, висококачествен сензор и жично свързване. Изработката ѝ е висококачествена, а матираното покритие позволява по-стабилен захват. Тествайки я се уверихме, че тя е бърза и удобна и може да се управлява еднакво добре и с двете ръце.