85mm_F12_S_USDD_04_1135_A5

Днес Nikon разширява гамата си от висококачествени обективи S-Line с NIKKOR Z 85mm f/1.2 S. С изключително голямата си максимална диафрагма с f/1,2, изящно боке и невероятно прецизно автоматично фокусиране този безогледален обектив от серия Z е най-добрият портретен фиксиран обектив.

Оптимизиран за забележителната способност за събиране на светлина на байонет Z, NIKKOR Z 85mm f/1.2 S предлага невероятна яркост и детайлност. Той разкрива нови възможности за естетически контрол, като дава на фотографите шанса да преосмислят какво може да направи един портретен обектив.

Впечатляващата разделителна способност на този професионален портретен обектив позволява майсторско възпроизвеждане на тоновете на кожата и фините детайли в облеклото или грима. В комбинация с изключително малката му дълбочина на рязкост и мекото боке изображенията придобиват почти триизмерно качество. Самото боке е просто поразително: идеално заоблено, плавно преливащо и без забележими кантове дори около точкови източници на светлина. За тези, чиято творческа визия включва драматичен контражур – фантомите, отраженията и отблясъците се премахват изцяло. Дори когато снимате право към източници на силна светлина, ще бъдат постигнати най-резките и ясни резултати.

Автоматичното фокусиране е прецизно, което позволява на фотографите да се справят уверено с предизвикателството да снимат с f/1,2 и да работят с тънка като бръснач фокусна равнина. Контролните елементи могат да се персонализират изцяло и има лесен достъп до тях, което е идеално, когато искате да снимате, без да прекъсвате зрителния контакт с обекта. В допълнение солидното тяло е добре уплътнено, за да гарантира, че фотографите могат да работят, без да се притесняват за обектива – дори на прашни места или при променливо време.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, казва: „Този 85-милиметров портретен обектив е истинска забележителност в нашето разрастващо се портфолио от обективи Nikon с f/1,2 с байонет Z. Със своята свръхширока диафрагма и невероятна разделителна способност това е типът обектив, за който е създаден байонетът Z. Винаги е трудно да се прецени само по спецификациите, но с вълнение очаквам да видя несъмнено невероятните произведения, която майсторите на занаята ще създадат с този обектив през идните години.“

Обобщение на основните характеристики: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

Класическо фокусно разстояние от 85 мм: за модни и изящни портрети, както и редакционни портрети и портрети от събития.

Изключително голяма максимална диафрагма с f/1,2: позволява превъзходен естетически контрол при всякаква светлина. Фотографите могат да работят с изключително малка дълбочина на рязкост и да изолират дори най-малките детайли.

Поразително боке: заоблената диафрагма с 11 ламела и усъвършенстваният оптичен дизайн водят до голямо, меко, приятно боке, което е идеално заоблено, плавно преливащо се и без кантове – дори около точкови източници на светлина.

Оптика S-Line: феноменална разделителна способност за детайлно и точно възпроизвеждане на тонове на кожата, шарки и текстури. Яснотата на цветовете и контрастът в целия кадър са изключителни.

Неограничена яснота: специалните лещи и нанокристалното покритие на Nikon управляват разсейването на светлината и предотвратяват фантомите, отраженията и отблясъците.

Кристално ясна система за мултифокус: две групи лещи се движат в прецизна синхронизация, за да запазят желаната точка на фокусиране ясна дори когато обектите се движат свободно.

Завладяващо кинематографичен: при заснемане на филми изключително малката дълбочина на рязкост и поразителното боке правят този портретен обектив идеалният избор за снимки в близък план. Видеографите получават тихо автоматично фокусиране и стабилен контрол на диафрагмата.

Възможност за персонализиране: функциите могат да бъдат зададени на бутона L-Fn и пръстена за управление без щракване.

Здрав: солидното тяло е добре уплътнено при съединенията на цилиндъра и бутоните, а гумено уплътнение предотвратява навлизането на прах, мръсотия или влага в байонета на обектива.