1

Xiaomi официално обяви четвъртото издание на Xiaomi Master Class, подкрепен от Leica, включващ серия от образователни онлайн курсове по фотография, водени от инструктори на Leica Akademie. Този сезон бележи и първото сътрудничество на Xiaomi с Leica по програмата Xiaomi Master Class, предоставяйки богатия фотографски опит и творческата визия на Leica на по-широка публика. Първият онлайн курс за този сезон се ръководи от известния италиански фотограф Еоло Перфидо и стартира на 26 юни 2023 г. Допълнителни курсове ще се проведат през втората половина на годината.

През май 2022 г. Xiaomi официално обяви стратегическо си партньорство в технологията за изображения с Leica. Първият съвместно разработен продукт на партньорството, Xiaomi 12S Ultra, беше пуснат на пазара през юли 2022 г. и получи висока оценка от потребителите по целия свят. Успехът на този продукт отбеляза старта на една вълнуваща нова страница в мобилната фотография и постави началото на ползотворно сътрудничество между двете марки.

Стремежът на Xiaomi за култивиране на креативността и артистичната страст се демонстрира в серията Xiaomi Master Class. Водена от световноизвестни фотографи като Мат Стюарт, Чарли Клифт, Хана Рейес Моралес, Алън Шалер и други, поредицата е създадена като възможност за участниците от цял свят да черпят вдъхновение от майстори и да усъвършенстват своите фотографски умения.

Първият професионалист, който стартира четвъртия сезон на Xiaomi Master Class, е прочутият италиански фотограф Еоло Перфидо, изявен инструктор на Leica Akademie, специализиран в портретна, рекламна и улична фотография. Неговият стил често се описва като драматичен, остър и стилизиран, силно фокусиран върху разказването на истории, включително наративни елементи, или загатващ по-широк контекст отвъд непосредствения образ. Творбите на Еоло се появяват в известни публикации като The New York Times, Vogue и GQ. Носител е на множество награди в областта на творческата фотография, включително от Асоциацията на италианските фотографи, наградата Луче Иблеа и наградата на фондация Амедео Модилиани. В първия си Xiaomi Master Class, Еоло ще се съсредоточи върху монохромната фотография – формат, с който е най-известен и е печелил множество награди. Той ще сподели своята философия и вдъхновение за черно-бялата фотография и ще преподава практически техники, които участниците да прилагат в тяхната работа. Еоло ще завърши всеки урок със задача, предлагаща конструктивни насоки към работата им.

В допълнение към онлайн курсовете, програмата Xiaomi Master Class ще включва и офлайн семинари, които ще се провеждат в избрани магазини на Xiaomi по целия свят, където местните фенове на бранда могат да участват в практически сесии по фотография, водени от известни фотографи. Първата и втората спирка са планирани за 17 юни 2023 г. във Филипините и 18 юни 2023 г. в Италия.

Чрез тази програма Xiaomi има за цел да предостави приобщаваща и интерактивна платформа, която да позволи на начинаещи и опитни фотографи да демонстрират своята креативност чрез фотография.

Повече информация за онлайн и офлайн Xiaomi Master Classes ще бъде достъпна скоро в социалните мрежи на Xiaomi и в магазините на компанията. Посетете уебсайта на Xiaomi Master Class и социалните мрежи за актуална информация.