TECNO Spark 10 Pro (2) LR

Известен факт е, че големия брой пиксели на камерата е предпоставка за добра резолюция, но всъщност той не е най-определящия за качеството на снимките. Добрата мобилна фотография, всъщност, до голяма степен зависи и от системата на самата камера, вътрешната обработка на снимките и редица други фактори. Когато става въпрос за телефона TECNO Spark 10 Pro, той разполага с двойна система от камери с 50-мегапикселов основен обектив и обектив за дълбочина на полето. Този смартфон обаче се характеризира и с 3D LUT и ASD режим, които имат задача да реконструират цветовете, така че крайният резултат да изглежда като снимка от професионален фотоапарат.

Ентусиастите по фотография могат да създават висококачествени снимки дори при слаба светлина. Алгоритъмът Super Night AI, който TECNO Spark 10 Pro притежава, комбинира и хармонизира множество кадри, за да постигне една снимка с идеална нощна сцена.

В допълнение към този алгоритъм, телефонът има и няколко Super Night филтъра, които позволяват на потребителите да създават уникални нощни снимки и спомени, които ще помнят цял живот. Това са режимите: Black Gold, Green Orange, Ice Blue, Cyberpunk, Romantic и Dreamy. Тяхната роля е да подчертаят доминиращите цветове и да уеднаквят тона в снимките.

Що се отнася до камерата на смартфона, нейното използване често е насочено към създаване на видеоклипове. Основната камера на телефона TECNO Spark 10 Pro е оборудвана с функции, които значително подобряват качествата на видеата. В допълнение към опцията за подчертаване на обекта на фокус, което става чрез замъгляване на фона, има и HDR, който намалява шума и подобрява качеството на видеото по време на нощно снимане. Има и функции за създаване на забавен каданс и Timelapse видеоклипове, така че всеки потребител да може да изрази своята артистична страна. А за всички онези, които се чувстват професионалисти, смартфонът има професионален режим на запис, който включва опции като експозиция, фокус, чувствителност на сензора на камерата (ISO), баланс на бялото (WB) и други.

За любителите на селфитата е осигурена страхотна 32-мегапикселова предна камера, която позволява висококачествени селфита от ново поколение. Регулирането на осветлението е активирано на три различни нива, благодарение на предната светкавица, която е вградена в камерата на телефона. Алгоритъмът за супер светкавица е отговорен за намаляването на експозицията, т.е. прекомерната яркост на снимката.