sony-alpha

Sony празнува цяло десетилетие на иновации в света на фотографията с навършването на 10 години от първия безогледален пълноформатен фотоапарат от серията Alpha

 

През последните десет години Sony непрекъснато развива нови и нови технологии в областта на фотографията, с което коренно променя лицето на индустрията и позволява на фотографите и видео операторите да се възползват от най-новите високотехнологични възможности.

Основни дати:

  • 2013:Sony създава революция в света на фотографията с пускането на пазара на първите в света безогледални пълноформатни фотоапарати – Sony Alpha 7 и 7R. Тези революционни модели отбелязват началото на серията Alpha, която не спира да се развива и до днес.
  • 2014:По-малко от година по-късно Sony представя модел S, като задава нови стандарти за качествена фотография при ниска осветеност с високо ISO и 4K видео.
  • 2015:Alpha 7R II, с революционен 42.4-мегапикселов пълноформатен сензор, задава нови стандарти в света на фотографията.
  • 2017:Alpha 9 предлага тихо серийно заснемане без затъмняване и впечатляващите 20 кадъра в секунда, с което дава на спортните фотографи конкурентно предимство пред техните колеги с DSLR.
  • 2020:Sony представя Alpha 7C – най-малкият и лек пълноформатен фотоапарат в света. Безкомпромисно качество в компактен дизайн.
  • 2021:Alpha 1, първият в света безогледален фотоапарат в света, който комбинира 50.1 мегапикселов сензор с висока резолюция с възможност за 8k видео запис и още много други екстри, които променят революционно работата както на фотографи, така и на видео оператори и отбелязва началото на нова епоха в професионалната фотография.
  • 2022:Alpha 7R V, първият фотоапарат Alpha с AI процесор за автофокус. Най-новият AI процесор използва подробна информация относно формата на човешкото тяло и определяне на позата, за да подобри драстично прецизността на технологиите за разпознаване отвъд просто системи за засичане на лица и очи, и включва няколко категории разпознаваеми обекти като животни, транспортни средства и насекоми.

За да отбележи този ключов момент, Sony представя колекция с най-добрите кадри, уловени с пълноформатните фотоапарати Sony Alpha през последните десет години.

Можете да разгледате историята на фотоапаратите Alpha от инфо графиката на заглавната снимка.