HMD-BARBIE_Shot 13_0640 v2

Human Mobile Devices си партнира с Mattel, за да пусне на пазара HMD Barbie Phone – симпатичен мини телефон за по-малко сърфиране и повече истински забавления

 

Дългоочакваният телефон HMD Barbie Phone вече е тук с мисия да осигури обаждания, писане на съобщения и живот в реалния свят, без дигитално разсейване.

Human Mobile Devices си партнира с Mattel, за да създаде розовото бижу, което носи малко носталгия и много блясък в ежедневието ви под формата на ретро телефон с капаче. Той е розов, шикозен, елегантен, има огледало на предния капак (за да можете да си коригирате грима в движение) и е перфектното средство, за да живеете истински пълноценно, докато си почивате от смартфона.

Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на Human Mobile Devices, коментира пускането на Барби Флипфона: „В нашия забързан дигитален свят често ни се струва, че онлайн шумотевицата не спира. Този телефон ви насърчава да се откажете от смартфона си в моменти, когато просто искате по-малко сърфиране и повече забавление, и всичко това с помощта на една истинска културна икона. Барби е по-популярна от всякога, а телефони с бутони продължават да се развиват все повече – ние ги обединяваме в един страхотен продукт. Нямаме търпение хората да се сдобият с устройството и да си вземат почивка от смартфона“.

Ръководителят на отдел „Лицензиране“ в Mattel за Европа, Близкия Изток и Африка, Рут Енрикес, добавя: „В Mattel имаме непоколебим ангажимент към дизайна и иновациите и този вълнуващ нов телефон е чудесен пример за това. Възползвайки се от важните си познания за това как хората искат да ограничат времето, прекарано пред екрана. HMD интегрира в него невероятни малки изненади, които ще направят потребителското изживяване още по-специално и със сигурност ще зарадват феновете на Барби по целия свят.“ 

През последните години все повече представители на поколението GenZ и млади хора прегръщат движението за дигитален детокс и съзнателно избират да ограничат времето си пред екраните и „да се изключват“ от време на време. От 2021 г. насам разговорите с приятели онлайн са намалели с 13%, докато срещите на живо са се увеличили с 28%.

Разработен в тясно сътрудничество с вътрешния дизайнерски екип на Mattel, новият HMD Barbie Phone напомня за оригиналния, винтидж-шик свят на Барби, макар и с много добавен модерен блясък. Устройството отдава почит на една от най-дълголетните и известни играчки в историята, като в същото време предлага възможност на потребителите да го персонализират по свой вкус.

Телефонът е в комплект с две допълнителни сменяеми капачета: едното в ярко оцветените мотиви на емблематичната кукла Totally Hair Barbie от 1992 г., а другото във винтидж дизайн. И това не е всичко! Барбифонът идва заедно с ослепителни лепящи се кристали и очарователни ретро Барби стикери, включително цветя, фламинго и дъги. В допълнение има и верижка за телефон с мъниста в нюанси на розово, жълто и синьо, която е украсена с мини талисмани, вдъхновени от най-емблематичните визии на куклата – от миниатюрен чифт шикозни слънчеви очила от 1959 г. до ролкови кънки, палма, сладолед и сърце с брандирано „Б“. Всичко това е опаковано в очарователна розова кутийка за бижута с логата на Barbie и HMD, в която ще намерите новия си скъпоценен аксесоар.

Телефонът е и с персонализиран потребителски интерфейс, включващ Барби тапети и иконки на приложенията в подкрепа на дигиталното благополучие, включително „Съвети за дигитален баланс“, „БарбиМедитация“, а в настройките ще откриете „Напомняния за грижа за себе си“. Дори звуците и алармите са релаксиращи, с мелодии за звънене, от които можете да избирате, включително ‘Floating’, ‘Coastal’, ‘DreamHouse, ‘Azure Barbie и ‘Surf Chimes’.

Устройството се предлага и със скрити изненади, свързани с ключови дати и думи за Барби – опитайте се да изпишете BARBIE, като натиснете *#227243#, и вижте какво ще се случи.

0,3-мегапикселовата камера с фенерче осигурява автентични изображения в стил Y2K, което е най-новата тенденция сред младежите от поколението Z, които правят снимки с класически телефони и винтидж фотоапарати, а също така разполага и с Барби рамка на камерата за вашите снимки. С батерия, която ви дава свободата да правите повече с до девет часа време за разговори, за да не спирате да се забавлявате, когато сте навън.

Когато телефонът се отвори, всичко на екрана е сякаш направо от „Къщата на мечтите“ на Барби. Освен красиво познатия звук при зареждане с поздрава „Здравей, Барби!“, който се възпроизвежда при включване на устройството, пропуснатото повикване от Кен, което можете да добавите към контактите, интерфейсът в стил Барби е изключително лесен за управление. Всичко е създадено с мисълта за Барби, включително култовата игра „Змия“ във версия Malibu Snake, в която ябълките са заменени от дини.

Комплектът в търговската мрежа включва:

  • HMD Barbie Phone
  • 2 допълнителни задни панела
  • Розова батерия
  • РозовUSB-A до USB Type-CTM кабел за зареждане
  • Стикери и кристали за залепване
  • Верижка с мъниста и подвижни талисмани
  • Кърпичка за почистване
  • Кратко ръководство за употреба