В общественото пространство изникна нов скандал покрай спорна поръчка на МЗХ за изработка и поддръжка на профили в социални мрежи.

През 2011 г. Министерството на земеделието и храните е похарчило 100,000 лв (без ДДС) за популяризиране на програмата за развитие на селските райони в интернет. Резултатите от щедрата инвестиция са 27 фена във Facebook и 6 последователи в Twitter – стана ясно благодарение на блога Отворен Парламент.

Изпълнителят на поръчката е получил около  50,000 лв за изработване и поддръжка на страница във Facebook и профил в Twitter и 50,000лв за публикуване на информация в интернет форуми.

Поръчката е мащабна злоупотреба с държавни средства, тъй като резултатите от инвестицията са нищожни и по никакъв начин не спомагат развитието на Програмата за развитие на селските райони.

Свързахме се с Министъра на зедемелието и храните – Мирослав Найденов със запитване за коментар на поръчката и молба да бъде потърсена отговорност от публично неизвестния изпълнител. Очакваме официален отговор за читателите на Kreativen.com.

Очаквайте скоро повече информация по въпроса.