„Никога досега не е съществувала възможността да гледате на клиентите като хора, които се нуждат от помощ. При това по начини, които просто са характерни за вашия продукт, но зя тях са изключително ценни.“ – споделя Анди Бернт от Google Creative Labs, центъра за иновации на гиганта в търсенето.

Новите технологии позволяват почти без риск да откриете и нови нужди.

„Ето защо имате възможността да кажете, че тази група хора купуват моя продукт, защото го намират за ценен и полезен. И понеже познавам тази група добре, аз мога да направя други полезни неща за тях – при това на много ниска тестова цена.“

„При нисък риск, който в миналото би трябвало да изисква огромни инвестиции и несъществуващи тогава познания. Но сега – ползвайки интернет, мобилни технологии и какво ли още не, можете да разширите знанията си за своите клиенти и да откриете нови начини да им помогнете.“

„Навлизаме в нов модел маркетинг; по-добър модел маркетинг,“ добавя Анди: „Маркетинг, където разходите за опознаване и достигане на аудиторията от клиенти е всъщност в тяхна полза,“ защото създава продукт, който по-ефективно отговаря на нуждите и желанията им.

Според Анди Бернт, в близко бъдеще (интервюто е направено през 2011 година), компаниите ще експериментират. Някои ще успеят, други не, но това ще е вълнуващ опит да се създаде повече стойност за потребителите.